Je beter voelen op je werk, je beter voelen in je vrije tijd.

Een betere gezondheid, een beter welbevinden; meer creativiteit en een hogere productiviteit. Voor mensen me­t een kantoorbaan - en dat zijn er heel veel in deze tijd - is dat alles veel sneller en eenvoudiger te realiseren dan men zich realiseert. Met kantoormeubilair gebaseerd op het principe van dynamisch werken.

We zitten te veel

Kantoormedewerkers brengen ruim 75% van hun werktijd zittend door. Van hun vrije tijd brengen Nederlanders zo’n 85% zittend door. Dat betekent meer dan 11 uur per dag van de tijd dat ze wakker zijn.

Wij zitten dus veel te veel. Op het werk, maar ook thuis en op allerlei andere plekken en bij allerlei andere gelegenheden. We bewegen veel te weinig. Door het toegenomen en nog steeds toenemende gebruik van tv, pc, tablets, smartphones en spelcomputers is ons dagelijks bestaan steeds meer sedentair geworden.

Het menselijk lichaam is echter niet gebouwd om veel en langdurig te zitten. Dat heeft ook recent wetenschappelijk onderzoek nog eens aangetoond.

Te lang zitten heeft allerlei, vaak zeer serieuze, gevolgen voor iemands gezondheid. Het is nadelig voor de doorbloeding en de stofwisseling. Het vergroot de kans op gezondheidsproblemen en ziektebeelden, waaronder rugklachten, obesitas, diabetes type II, kanker en hart- en vaatziekten en Alzheimer.

Langdurig zitten heeft ook negatieve effecten op de kwantiteit en de kwaliteit van het geleverde werk. Samen met de genoemde gezondheidseffecten die aantoonbaar voor meer ziekteverzuim zorgen, zal het duidelijk zijn dat de traditionele manier van kantoorwerken in meerdere opzichten erg veel kost.

ZitSta

ZITSTA T1

Elektrisch verstelbare tafel

Met verstelbaar kunststof blad en PVC stootrand.

Nu vanaf € 480
ZITSTA T1